Hvorfor er det vigtigt med lydisolering?

Ønsker du og fred og ro, når du befinder dig i dit eget hjem eller bar på arbejdspladsen? Ja så er lydisolering noget som du skal have tilføjet til dine vægge eller loft. At kunne få støj helt væk er umuligt, men man kan komme det i forkøbet, ved at anskaffe sig lydisolering.

Lydisolering anvendes som oftest mod den larm eller lyde som vi karakteriser som støj. Støj er alle de lyde som vi mennesker på en eller anden måde forbinder med irritation eller larm. Støj forbindes her f.eks. med larm fra trafikken eller naboen som slår græs, dette kan vi også karakteriser som baggrundsstøj.

Udover baggrundsstøj, så findes der også støj i de boliger og lokaler vi befinder os i. alt lige fra møbler og overflader kan være med til at give støj, som vi måske ikke er bevidste om og det er især her at lydisolering spiller en faktor. Men hvordan kan vi så lydisolere mod både baggrundsstøj og støjen som befinder sig i vores lokaler?

Lydisolering 1 kan f.eks. være at tilføje en væg som kan fungere som lydisolering. Det kan bl.a. virker hvis du gerne vil lydisolere to separate lokaler i din bolig eller på din arbejdsplads. En bestemt væg som kan anvendes som lydisolering, er en såkaldt forsatsvæg.

En forsatsvæg fungerer som lydisolering ved at den nye væg bliver bygget op foran den gamle væg. På den måde fanger den nye væg lyd og banker den ikke tilbage i lokalet, men simpelthen beholder den ved sig og på den måde virker som lydisolering.

Lydisolering af underloft

Lydisolering af et underloft tilføjes hvis man ønsker at lydisolere mellem to etager. Lydisolering fungerer ved at man bygger et ekstra loft under det eksisterende loft. Lydisolering fungerer på samme måde som lydisolering af en forsatsvæg. Her er meningen at støj skal ramme loftet og bounce tilbage i lokalet.

Dog skal man være opmærksom på at når du vælger at lydisolere gennem et underloft, så formindsker du højden i det givne lokale. Og hvis du er tvivl om hvor lavt du som lov minimum skal have i en beboelsesejendom, så er det minimum 2,30 meter.

Udover at du kan opdele din lydisolering med forsatsvægge, har du også en anden mulighed for at lydisolere dine forskellige rum. Den anden mulighed er nemlig at opdele de mange rum i flere skillevægge som så kan absorbere lyden, så den ikke går videre. For at opnå den fulde effekt ved denne lydisolerings metode, skal du udfylde de hulrum som er inde bag væggen. Dette kan bl.a. gøres ved hjælp af rockwool som består af ståluld.

Lydisolering af gulvet

Udover at lydisolere både loft og vægge, er det selvfølgelig også en mulighed at lydisolere gulvet. Oftest finder vi baggrundsstøj ved at vi høre folk komme gående, og det er især på et gulv som er produceret i støjende materiale, som f.eks. hårdt trægulv.

For at undgå den høje støj af fodtrin på gulvet, kan man installere et gulv produceret i støjreducerende materiale, som ikke giver lyd fra sig når man går på det.