Bygningsisolering tilpasset byggeriet

isolering

Bygningsisolering er et relevant objekt i en bygning. Teknisk isolering anvendes til flere forskellige formål. Isoleringen i bygninger er basalt til termiske formål, men udtrykket gælder også for akustisk isolering, brandisolering og stødisolering. Et isoleringsmateriale vælges oftest grundet flere af disse faktorer, for at være en loyal del af konstruktionen. Teknisk isolering er installationer som vandrør, varmerør, ventilationskanaler, kedler, procesrør og andre installationer. 

Varmeisolering er reduktion af varmeoverførsel mellem objekter i termisk kontakt eller indenfor rækkevidde af strålingspåvirkning. Varmeisolering opnås med specielt konstruerede metoder og/eller processer. Varmestrømmen opstår ved kontakt mellem objekter med forskellig temperatur. Varmeisolering består af et område med isat isolering, hvor termisk ledning reduceres eller reflekteres i stedet for at absorbere varmen. 

Et materiales lave varmeledningsevne svarer til en ganske høj isoleringsevne, hvilket er det vi efterspørger ved istandsættelse af tætte og kvalitetsrigtige materialer i bygninger. 

Det afhænger udelukkende af hvilket materiale der skal brandisoleres, da nogle materialer kun har egenskaber til at klare lave temperaturer i korte perioder, da det her vil være endnu vigtigere med en god brandisolering, da det er et område, hvor flammerne virkelig kan få fat og udvikle en intens og vild varme. Teknisk isolering indebærer mange faktorer i en bygnings generelle isolering. Det afhænger af mange behov og hvor byggeriet ligger henne.