Alt du skal vide om isolering

Isolering er en enormt populær løsning, når det kommer til at holde på varmen og sørge for, at hele huset ikke fryser til om vinteren. Isolering er både nemt, hurtigt og billigt, hvis du ønsker at nedbringe varmeregningen gevaldigt! Der findes et hav af forskellige isoleringsmuligheder, priser, metoder og produkter – læs med her og få alt den information du skal bruge om isolering til hjemmet.

Hvorfor isolere?

Som tidligere nævnt er det en rigtigt god ide at isolere, hvis man ønsker at holde varmen i sit hjem samt at nedbringe varmeregningen gevaldigt. Isolering af hjemmet kan se meget forskelligt ud fra hus til hus, men isolering er generelt den billigste, smarteste og hurtigste løsning på markedet. Selvom du måske ikke nødvendigvis skulle tro det, er der faktisk store besparelser at hente, når dit hus er tæt og du ikke sidder og fryser dag ud og dag ind. Isolering har et hav af forskellige fordele, som vil blive nærmere uddybet herunder.

Hvad koster isolering?

Som tidligere nævnt er der selvfølgelig forskel på, hvad din isolering kommer til at koste, alt efter hvilken isolering du vælger til dit hjem, designet på din bolig og meget mere – dog er regningen for isolering generelt rigtigt lav, og du kan derfor sagtens indregne det i dit boligbudget uden større problemer. Ønsker du en god og effektiv isolering, som ikke koster kassen, kan du med god samvittighed vælge den populære hulmurs isolering. Denne form for isolering er i den grad med til at spare dig penge, samtidig med, at du opnår fuld isolering fra træk og kulde. Hulmursisolering kan endda være med til at øge værdien på boligen.

Hvornår skal jeg isolere?

Fordelene er som sagt mange. Der er blandt andet de såkaldte mindre varmeafgifter, bedre indeklima og komfort, bedre energiklasse og ikke mindst den øgede salgsværdi. For at kunne få det bedst mulige resultat af isoleringen, og opnå disse forskellige fordele, er det dog vigtigt, at du ved, præcis hvornår det kan betale sig at isolere din bolig. Ejer du et ældre hus, hvor isoleringen ikke har været i top i mange år, er der rigtigt mange besparelser at hente ved at efterisolere.

Må jeg selv isolere?

Nogle isoleringsprojekter kan sagtens udføres som et ”gør-det-selv” projekt. Dog kan selvisolering også let gå galt og skade mere end det gavner. Ønsker du at kaste dig ud i projektet selv, kan det være en god ide at have en fagmand inde over til at rådgive og hjælpe.