Hav altid styr på momsberegninger i din virksomhed!

hvad er momssvig

I alle virksomheder, der sælger produkter eller en form for serviceydelse, skal man have styr på momsberegningerne. Momsen er vi i Danmark godt bekendte med, at den ligger på 25%. Dette står for eksempel på alle vores bonner, når vi handler ind, og er tilmed noget, som alle virksomheder bør kende til. Undlader man at betale den påkrævede forskel mellem salgs- og købsmoms, så kan man blive anklaget for overtrædelse af loven. Derfor bør man som virksomhed altid have styr på sine regnskaber og beregninger. Er du interesseret i at vide mere om dette emne, så tøv ikke med at læse med herunder.

Hvad er moms?

Moms kan være lidt af en svær størrelse at forstå, men ikke desto mindre er moms en stor del af vores hverdag, når vi handler ind, stifter virksomhed og generelt bruger penge i samfundet. Moms er kort sagt den skat, der lægges til produkter eller eksempelvis serviceydelse. Denne skat kan man også kalde en afgift. Afgiften fungerer således, at den går til staten, og er tillagt alle typer produkter eller ydelser. I Danmark betaler vi eksempelvis 25% i moms oveni den enkelte vares pris – dette er en del af vores betaling til staten, der fungerer som skat.

Hvad er momssvig?

Måske har du allerede hørt om momssvig før? Hvis ikke, så har vi i det følgende i sinde at forklare det både kort og enkelt. Har man en virksomhed og opkræver moms på sine fakturer men undlader at betale forskellen på købs- og salgsmoms til SKAT, kan dette kaldes momssvig. Dette er en overtrædelse af loven og kan medføre straf. Det er dog i denne forbindelse vigtigt at nævne, at man som virksomhed sagtens kan have undladt at betale forskellen ubevidst. En straf for denne type momssvindel er kun gyldig, såfremt virksomheden bevidst har undladt at betale. Hvis man som virksomhed ved, at denne lovovertrædelse ikke er gjort bevidst, bør man arbejde på, at sagen ikke ender ud i en straf. Dette vil dog kræve en advokat ved sin side, der har erfaring indenfor denne slags sager. En advokat vil kunne hjælpe den enkelte virksomhed med at finde de rigtige papirer frem og fremføre sin forsvarssag.

Hvordan kan en revisor hjælpe?

Som virksomhed ønsker man naturligvis ikke at havne i en situation, hvor man skal stå sammen med en advokat og fremføre sin sag mod, at man har undladt at betale moms til staten. For at være sikker på, at ens regnskab er i orden, og at momsberegningerne stemmer overens, kan det være en kæmpe fordel at få en revisor til at hjælpe sig. En revisor vil kunne holde overblikket over din virksomheds regnskab og holde styr på, at momsafgifterne bliver betalt, som de skal. En revisor har generelt et stort finansielt overblik, og det kan derfor altid betale sig at få kontaktet en revisor og alliere sig med en sådan. Med en revisor kan du være sikker på, at dine afgifter bliver betalt som de skal, og at den økonomiske situation for din virksomhed stemmer overens med de oplysninger, som SKAT modtager.