Forbered lægning af ny asfalt ordenligt ved at få den gamle fræset

Hvis du står og skal til at reparere en gammel asfaltflade, så bør du overveje hvor slidt asfalten er før du begynder reparationen. Er asfalten meget slidt, bør du overveje hvor vidt du skal få den gamle asfalt fræset og få en ny lagt. 

Hvis asfalten er meget slidt, kan det nemlig gøre mere skade end gavn, at begynde at reparere, i stedet for få at udskifte helt. Det er ikke sikkert at hele fladen skal udskiftes, men muligvis skal sektioner af asfalten skiftes, for at man på den lange bane både spare tid og penge.  

Hvorfor fræse asfalt? 

Om en asfalt bør fræses afhænger af den eksisterende asfalts tilstand. Alt afhængigt af dens belægning kan der være behov for at fræse den, for at kunne ligge en ny. Under alle omstændigheder er fræsning af asfalt en vigtig del af det forbedrende arbejde, når det kommer til belægning af ny asfalt. 

Hvis du er i tvivl om hvor vidt det asfaltarbejde du står overfor kræver fræsning eller ej, vil det være en god ide at rådføre sig med et firma der beskæftiger sig med fræsning og belægning af asfalt. Så får du den bedst mulige rådgivning, og råd om hvilken type fræsning der er optimal til netop den opgave du står overfor. 

Det er ikke nødvendigvis hele asfaltfalden der skal fræses, afhængigt af hvor den gamle belægning er slidt og i hvilket omfang, kan det være tilstrækkeligt kun af fræse sektioner af den gamle asfalt. Når man kun fræser sektioner af den gamle asfalt kaldes det bassinfræsning, og er ofte tilstrækkeligt for at man får et godt resultat. 

Spar penge på den lange bane

Når du vælger at få fræset din asfalt, før du påbegynder reparationer så sparer du også dig selv for penge og tid på den lange bane. 

Det gør nemlig, at asfalten skal repareres mindre ofte så du slipper for at skulle betale for flere reparationer på den lange bane. 

Derudover får du også en kvalificeret rådgivning til, hvordan du får det bedste resultat, så du slipper for at skulle foretage lange og dyre reparationer i fremtiden. 

Om fræsning er nødvendigt eller ej, kan være svært at vurdere på egen hånd. Det er derfor under alle omstændigheder en god ide, at få en professionel til at se og vurdere asfalten, før man lægger ny. Både for at spare tid, besvær og penge.