

Selvom selve byggeriet af garagen ikke er specielt kompliceret sammelignet med andre byggeprojekter, så er der alligevel nogle faldgruber, man skal være opmærksom på. En garage er nemlig meget mere end blot en afdækning af bilen. Bliv klogere på din kommende garage, inden du griber dig i kast med projektet.
1. Planlægning
En god og grundig planlægning, er nøglen til et vellykket byggeprojekt. Under planlægningen bør man tænke over, hvilke behov man har i dag, men også hvilke man kan have i fremtiden. Derudover bør man også tænke på, hvilken størrelse garagen skal have, da dette også kan variere med tiden. Ved en gennemtænkt planlægning slipper du for eventuelle omkostninger ved en senere ombygning. hvis garagen ikke dækker det fremtidige behov.
2. Materialer
En stor del af omkostningerne i byggeriet ligger i materialerne. Til garager bruges normalt træ, mur eller beton. Når du vælger materiale, bør du også tænke over, hvilken vedligeholdelse du ønsker, da de forskellige materialer kræver hver deres form for vedligeholdelse. Derudover er der også en prisforskel på materialer, man skal være opmærksomme på. Du kan derudover købe miljøvenlige porte hos Lindab Doorshop, som emmer af god kvalitet.
3. Projektplan
Projektplanen anvendes både i forbindelse med indhentning af tilbud og bestilling af materialer. En projektplan skal tydeligt vise, hvem der er ansvarlig for de forskellige dele af garagebyggeriet.
4. Fagfolk
Det er vigtigt at finde fagfolk, som forstår dig. Prisen, referencer, kapacitet og økonomi er alle sammen faktorer, som har en betydning for valget af fagfolk. Det er vigtigt at prisen for byggeriet er overkommelig. Undersøg hvordan tidligere kunder har oplevet samarbejdet med fagfolkene. Sørg for, at fagfolkene har tiltrækkelig med tid til at udføre arbejdet korrekt. Find fagfolk med en god økonomi, så de ikke går konkurs under byggeperioden.
5. Kontrakt
Undgå misforståelser med en kontrakt mellem dig og fagfolkene. Kontrakten skal indeholde detaljer om aftalt byggepris, tidsfrister, aftaler om eventuelle afvigelser fra fristerne, uforudsete hændelser og hvilket arbejde der skal udføres.
6. Gør-det-selv
For at nedbringe prisen, kan man selv bidrage, hvis man har hænder skruet rigtigt på. Det er dog vigtigt at kende sine egne begrænsninger, når det kommer til tidsforbrug og kompetencer. Ens egen tid bør defineres i kontrakten og projektbeskrivelse, så fagfolkene er klar over, hvad man skal udfører.
7. Tidsplan
Der kan fastsættes en tidsplan efter de indgåede aftaler med leverandør og fagfolk. Tidsplanen bør lægges sammen med fagfolkene, så alle er bekendte med den. Tidsplanen kan hurtigt vise, om byggeriet går som planlagt eller om der er opståede forsinkelser.
8. Vær tæt på projektet
Det er vigtigt, at du er tæt på byggeprojektet, så du løbende kan følge op på projektet. På den måde undgår man også misforståelser, før der opstår alvorlige konsekvenser.
9. Slutvurdering
Sammen med fagfolk gennemgåes garagen enkelte dele og sættes i forhold til projektbeskrivelsen og tidsplanen, for at vurdere om det stemmer overens. Eventuelle fejl udbedres omgående.
10. Dokumentation
Når byggeprojektet er færdigt, skal du sørge for at få alle de byggetekniske dokumenter. Dette er især vigtigt ved et videresalg, da du skal kunne dokumentere at arbejdet er udført i overensstemmelse med alle love og reguleringer.