Renovering eller nyt badeværelse? Her er de vigtigste overvejelser

Skal der ske noget nyt på badeværelset? Så overvejer du måske, om du kan nøjes med en mindre renovering, eller om du skal have et helt nyt badeværelse. Der er fordele og ulemper ved begge valg, og det handler i høj grad om dine ønsker og alderen på dit nuværende badeværelse.

Herunder kan du blive klogere på fire spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du beslutter dig for, om du vil lave et helt nyt badeværelse eller renovere det gamle.

Hvor krævende er renoveringen?

Først og fremmest kan du spørge dig selv, hvor omfattende renoveringen vil være. Jo mere omfattende og krævende, jo større sandsynlighed er der for, at det er en bedre beslutning at købe et helt nyt badeværelse.

Hvis rummet blot kræver en smule maling og nogle nye møbler, kan det naturligvis godt give mening at nøjes med en renovering. Det vil ofte være en billig og hurtig løsning, der kan give nogle flotte overfladiske resultater.

Hvad koster det?

I forlængelse af det ovenstående punkt skal du overveje, hvor meget hver mulighed vil koste. Hvis et nyt badeværelse koster halvanden eller to gange så meget som en renovering, kan det ofte være en god ide. Men hvis det koster fem eller 10 gange så meget, skal der nærmere overvejelser til.

Hvad gør arbejdet for boligens værdi?

Du kan også spørge dig selv, hvad renoveringen eller det nye badeværelse vil gøre for boligens værdi. Jo større en værdi arbejdet bringer, jo mere kan du retfærdiggøre at bruge på projektet.

Det siger sig selv, at et badeværelse fra 70’erne, der bliver udskiftet med et helt nyt og moderne badeværelse, vil øge boligens værdi en hel del. Det giver derimod også mening, at det ikke er en optimal ide at sætte et helt nyt badeværelse i, hvis det samme er blevet gjort inden for de sidste 10 år.

Hvor tålmodig er du?

Det tager ikke lang tid at udskifte nogle apparaturer og male et par vægge. Det tager til gengæld lang tid at sætte et helt nyt badeværelse i. Derfor skal du overveje, hvor lang tid du kan undvære badeværelset, og hvor meget tid du er villig til at investere i projektet.
Det er naturligvis en let beslutning, hvis du har flere badeværelser i boligen, som du kan bruge, mens arbejdet står på.