Rengør dine pensler som en professionel

Hvis du mangler tips og tricks til, hvordan du kan få dine pensler ordentlig rene, så er denne artikel helt sikkert noget for dig. Vi kender alle sammen problemet med at skylle penslerne, hvorefter de så alligevel bliver stive og nærmest ubrugelige, når de tørrer. Dette ender ud i at man køber nye pensler, hver gang man skal bruge dem. Det er dog ikke nødvendigt at købe nye pensler, da de brugte pensler sagtens kan blive bløde og lækre efter brug. Står du og mangler pensler, så har Maling.nu helt sikkert lige de pensler, du har brug for.

Rengør penslerne lige efter brug

Når du har brugt en pensel, er det vigtigt, at du ikke først rengør penslerne, når malingen er stivnet. Er malingen først stivnet, er penslerne meget besværlige at rengøre. Første step er, at skylle penslerne med en masse vand. Har du malet med vandig maling, skal du skylle penslerne med lunkent vand. Brug fingrene eller en opvaskebørste, til at fjerne malingen og til at bearbejde penselshårene. Når du kan se, at der ikke kan komme mere maling af penslerne, gnider du penslerne ind i almindelig hårshampoo – uden balsam og lader dem ligge i 10 minutter.

Skyl penslerne i vand med en lille sjat eddike efter de 10 minutter. Tør derefter penslerne ved at stryge så meget vand som muligt ud af dem med hænderne og lad dem efterfølgende ligge til de er helt tørre. Når du kan mærke, at penslerne er blevet helt tørre, kan du massere børstehårene et øjeblik, så børstehårene bliver frigjort fra hinanden. Efter dette er penslerne klar til at blive pakket væk til senere brug.

Rengøring af pensler ved oliemaling

Har man malet med oliemaling, ser rengøringen lidt anderledes ud. Man starter med at tørre penslerne omhyggeligt med papir. Når det meste af malingen er fjernet, renser man penslerne med terpentin. Penslerne skal gerne stå i terpentinen i et par dage, for at opnå den optimale effekt. Derefter gnides penslerne ind i hårshampoo – igen, uden balsam og ligger i det i 10 minutter. Hvorefter penslerne skylles godt igennem med lunkent vand. Penslerne skal derefter ligge og tørre og børstehårene kan herefter masseres, så de igen er bløde og smidige.