Kom godt i gang med at skifte fugerne på badeværelset

Er dine fuger på badeværelset blevet grimme og nedslidte? Så er det på tide, at du udskifter dem, da det ellers kan medføre fugtskader. Er du god til gør det selv-projekter, er det lige et projekt for dig, da du sagtens selv kan klare opgaven. Du kan se herunder, hvordan du gør.

Start med at fjerne fugen

Du skal starte med at fjerne den gamle fuge. Er det en silikonefuge, kan du bruge en hobbykniv. Dog skal du være forsigtig, så du ikke kommer til at skære for dybt. Der sidder nemlig en vådrumsmembran under fliserne, som du ikke må skære i. Skal du fjerne cementbaserede fuger, skal du bruge en fugekradser

Afdæk med malertape og lav den nye fuge

Nu skal du bruge malertape på begge sider af fugerne. Tapen skal dække omgivelserne grundigt. Når du har gjort dette, er det tid til at lave den nye fuge. Brug en glidende og kontrolleret bevægelse, der foregår langsomt, når du fuger. 

Når hele fugen er fyldt med fugemasse, skal du glatte efter og fjerne den overskydende fugemasse. Du kan bruge en fugepind eller en fugeklods til dette. Det kan være en fordel at dyppe pinden eller klodsen i koncentreret sæbevand således, at fugemassen ikke hænger fast i redskabet. 

Slut af med at fjerne malertapen

Du skal straks fjerne malertapen, så den ikke hænger fast i fugemassen. Malertapen skal trækkes forsigtigt af. Er der synlige mærker, når du har fjernet malertapen, bør du glatte efter. Du kan gå i bad, når fugemassen er hærdet ordentligt.