Den moderne tømrer i byggeri

Tømrere bruger forskellige hånd- og elværktøjer hele dagen; disse er afgørende for at udføre et job korrekt. Disse værktøjer inkluderer firkanter, niveauer, mejsler, slibemaskiner, cirkelsave, sømpistoler eller svejsemaskiner. Ved større projekter eller på byggepladser kan tømrere muligvis også bruge rigge eller kraner. MV-Byg er en lokal tømrer Odder med arbejdsopgaver i Østjylland. Med mere end 15 års erfaring med diverse tømreropgaver ligger der en stor viden og erfaring bag de tømrer færdigheder som udvises i det daglige.

På et mere strategisk niveau i de forudgående planlægningsfaser kan tømrere også bruge computere, software og andre teknologiske enheder til at hjælpe med plantegninger, tegning eller andre matematiske beregninger. Mange arbejdsgivere kræver, at tømrere leverer deres egne værktøjer til jobbet, hvilket er en generel forventning.

Sikkerhed og god kondition i det daglige arbejde 

Tømrere arbejder på forskellige steder; dette kan omfatte både indendørs og udendørs indstillinger, fra installation af køkkenskabe til bygning af hjem eller endda rammer til bybroer. Du er nødt til at have god fysisk udholdenhed og de fysiske evner til at arbejde i små trin, stå lange perioder, løfte genstande og knæle eller krumme sig ned. Tømrere bærer beskyttelsesudstyr såsom støvler, hård hatte og andet beskyttelsesudstyr for at forhindre skader. På grund af de fysiske krav kan tømrere dog komme til skade på jobbet. Skader kan omfatte stammer forårsaget af overanstrengelse, når man flytter materialer, falder eller snubler eller endda skærer, mens man bruger værktøj. Der er dog altid forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre, at disse begivenheder opstår.